top of page

BÖCKER

Det finns inget som slår en bra bok!

Express You Bokförlag är ett bokförlag som fokuserar på flera olika ämnesområden. Ta en titt på våra  publikationer här nedan.
Våra böcker och ljudböcker finns att köpa på Kompanietshop.se, Bokus, Adlibris, CDON, Nextory, Storytel m fl.

Bokomslag Framsida.jpg

NYHET!   TID FÖR NYA DRÖMMAR

Eva Norén

Efter två år som sörjande änka börjar Anna blicka framåt. Vem är hon nu och är hon redo att dejta igen?

Inbjudan till bästa väninnan Angelikas bröllop i Devon blir ett tillfälle att pröva vingarna och påbörja ett nytt kapitel.
Hon hinner knappt landa förrän brudparet kastar in henne i ett kreativt bröllopsuppdrag tillsammans med den excentriske arkitekten Rocky. Det blir en resa in i sagans värld där magiska dammar och gnistrande kristallbyggen lär henne drömma större.

Problemet är bara att få drömmarna att passa ihop.

Vilka val är hon egentligen beredd att göra för att uppnå den där Framgångsrika Kärleken igen?

Även Angelika får anledning att fundera när avslöjanden under en teveinspelning hotar själva bröllopet.

En svensklärarets ABC.jpg

ETT SVENSKLÄRARET:S ABC

Nisse Poet

- Ja, det heter förstås "en svensklärare". Det förstår du som har studerat svenska och du som redan kan svenska.


Här är en bok som du kan studera lite för att det är roligt.


I boken hittar du lite av vad du behöver tänka på när du studerar svenska och du som redan kan svenska kan också hitta vad du inte behöver tänka på.


Jag som skrivit boken heter Nils Persson och kommer från Sverige.


Svenska är ett verb-2 språk. Vi vill ha verbet i position två. Vi pratar ofta aktiv svenska t ex Stäng dörren! och inte dörrarna stängs.


Boken är tillägnad alla motiverade elever samt lärarkollegor.


Varsågod. Öppna boken!
/Bäste lärare Nils

Utan hemligheter

UTAN HEMLIGHETER

Eva Norén

Julia flyr med krossat hjärta till sin pappa Sanders gröna trädgårdsdröm i Devon, England. Hon befinner sig snart bland knoppande rosor, skrikande bebisar och okända nya släktingar. Inte alls den sortens lugn och ro hon hade tänkt sig.

Mötet med pappan blir också en prövning när hans planer korsas och gamla skuldkänslor blommar upp.

Har han inte funnits där tillräckligt för sin dotter?

Sommaren blir ändå till ett njutningsfullt äventyr för Julia, där oväntade möten för in henne på nya spår och tankar. Kvinnogruppen i det "röda tältet" delar hemligheter och erbjuder ett annorlunda systerskap och Jake som tillfälligt jobbar i trädgården utmanar med idéer, som först verkar omöjliga.

När expojkvännen dyker upp ställs situationen på sin spets. I ett virrvarr av känslor börjar hon ifrågasätta vad och vem hon kan lita på.

Frågan är, vad vill egentligen hennes hjärta?

Utan hemligheter är en romantisk feelgood-berättelse och en fristående fortsättning på Tvärs över mitt hjärta. Den handlar om hur längtan efter att få leva fullt ut kan vända upp och ner på den värld man trodde var "den normala".

Finns som pocket och ljudbok.

Tvaers-oever-mitt-hjaerta-(Haeftad-2014)

TVÄRS ÖVER MITT HJÄRTA

Han hade ställt sig medvetet nära, klivit över den osynliga gränsen, och sökt ögonkontakt. Den kryddiga doften hon känt tidigare letade sig åter fram. Generat vände hon bort huvudet och blev både ängslig och sårbar. Det var för laddat. Hon visste inte längre åt vilket håll hon skulle vända sig för att hitta sitt vanliga jag. Bortom bekvämlighetszonen fanns inte någon mental försvarare som kunde hjälpa henne att finna vägar att förneka mannen intill.

Sander, som brutit med sitt gamla liv i Sverige och tagit sig an en glömd gammal trädgård i sydvästra England, har utifrån storslagna konstnärsdrömmar skapat sitt Axis Mundi. När Angelika kommer för att göra ett reportage, blir mötet med Sander och hans trädgård en oväntad inre resa och hon tvingas till nya ställningstaganden och till att upptäcka önskningar hon inte visste att hon hade. Men vad är dröm och vad är verklighet? Sanders förflutna gömmer utmaningar och hans intensiva livsbejakelse skakar om och oroar. Var hon på väg att kliva in i en situation där hon förlorade sig själv, igen?

Tvärs över mitt hjärta är en romantisk må-bra-bok med fokus på valet att leva i skönhet och kärlek, om att omfamna nuet lekfullt och sensuellt och att våga hitta styrkan i sårbarheten.

Finns som pocket och ljudbok.

9789188065056_200x_fjarilsdansen_pocket.

FJÄRILSDANSEN

Magnus Falk

Läkaren och författaren Magnus Falk ger i sin bok Fjärilsdansen en bild av hur livet kan ha sett ut för Sveriges första kvinnliga läkare – Karolina Widerström.

Karolina Widerström tog strid mot den så kallade reglementeringen av prostituerade, som innebar att alla kvinnor som befanns ägna sig åt prostitution tvingades genomgå lagstadgade gynekologiska kontroller i syfte att begränsa spridningen av könssjukdomar, detta samtidigt som de män som köpte deras tjänster - och på det sättet också spred sjukdomarna vidare - lämnades helt utan påföljd.


Med utgångspunkt från sin nyskrivna historiska roman Fjärilsdansen ger författaren och läkaren Magnus Falk i den här boken sin bild av Karolina Widerströms livsgärning samt hur hennes liv kan ha sett ut.

Finns som pocket, inbunden och ljudbok (inläst av Jessica Pellegrini.)

Skuggsken_Framsida.jpg

SKUGGSKEN

Magnus Falk

När industrimannen Gustav Höije oväntat tar sitt liv en sommarnatt i juni 1982, lamslås det lilla brukssamhället Ledfors, och fabriken som varit byns hjärta och stolthet går omkull. Tre decennier senare anländer Elise Eriksson, doktorand vid Historiska Institutionen i Stockholm, till Ledfors för att skriva sin avhandling om den svenska brukshistorien.
När hon börjar gräva i Ledfors historia visar det sig att de trådar hon kommit att dra i leder henne tillbaka till vad som faktiskt hände den dramatiska natten för drygt trettio år sedan. Trådar som hon inser kanske hade varit bättre att låta förbli orörda.

I Magnus Falks tredje roman Skuggsken, tvinnas historiens nystan samman med nuet, och det lilla samhället Ledfors, som för Elise framstått som en idyllisk bruksby, förvandlas efter hand istället till en växande mardröm.

Finns som pocket och ljudbok (inläst av Callin Öhrvall Delmar).

fyrtioen-minuter-och-nio-sekunder-featur

FYRTIOEN MINUTER OCH NIO SEKUNDER

Magnus Falk

Skriet från hans egen strupe överraskade honom när ett hårt slag över ansiktet fällde honom till marken. Allting svartnade och han förlorade begreppet om vad som var upp och ned. När han till slut började skönja suddiga konturer omkring sig, fann han sig själv stående på alla fyra på marken, med blod rinnande från näsa och mun, och en pistolmynning riktad rakt mot sin panna.Överhopad av skam och självömkan efter att ha blivit granskad, och offentligt utskämd i en TV-intervju, tar läkaren Henry Ohlsson sin tillflykt till en avlägsen fransk hjälpstation i hjärtat av Centralafrikanska republiken. Men vistelsen där tar en helt annan vändning än han någonsin hade kunnat föreställa sig.

Fyrtioen minuter och nio sekunder är den dramatiska historien om ett land i utsatthet och konflikt, förbisedd av västvärlden, men också en berättelse om vänskap, om det oväntade och livsomvälvande mötet mellan två människor, samt om en människas kamp att resa sig från skammen och återta förlorad tro på sin egen förmåga.

Finns som pocket och ljudbok (inläst av Fredde Granberg).

det-krokta-rummet-featured.jpg

DET KRÖKTA RUMMET

Margnus Falk

Ett tungt oktoberdis vilar över universitetsstaden. Cecilia Fagerström, nybliven läkarstudent, går sin första termin på läkarlinjen och är mitt i en omvälvande fas i livet. Hon slits mellan nypåkomna krav på studieresultat och rollen som småbarnsförälder. Familjens försörjning försöker hon få att gå ihop genom att arbeta extra inom äldreomsorgen.
Inte långt från området där hon bor sker ett brutalt lägenhetsmord som blir det dominerande inslaget i nyhetsmedia. Samtidigt inträffar en rad händelser som ger Cecilia indicier om att gärningsmannen kan finnas i hennes omgivning, och att personen kan ha kopplingar till henne själv. Cecilia träffar under ett patientmöte Lisa Arvidsson, en 88-årig änka i förorten. De får genast en speciell kontakt och Cecilia bestämmer sig för att delge henne sina bryderier. Saker och ting verkar inte vara som hon tror och mordhistorien kryper sig allt närmare inpå henne.
Det Krökta Rummet är Magnus Falks debutroman med en spännande intrig och överraskande vändningar. När boken är slut önskar läsaren att den ska fortsätta och fortsätta…

aven-solen-har-flackar-featured.jpg

ÄVEN SOLEN HAR FLÄCKAR

Therese Emanuelsson

Plötsligt tog cancern ett järngrepp över min kropp och själ. Jag var mitt i livet och karriären, hade familj och hus. Jag sprang i ekorrhjulet och tog min hälsa för given. En berg- och dalbana följde med olika tuffa och intensiva behandlingar. Relationstrassel och oväntade konsekvenser ställde allting på tvären.
Jag kämpade febrilt för mitt liv och för att hitta energi och kärlek i livet igen. Ångest och rädsla blev vardagsmat, likaså besvikelser. Stark kämpaglöd och positiv attityd samt massor av support från vänner och släkt har gett mig nya värderingar och en ny livsstil.
Hur hittar man glädjen och kärleken igen mot alla odds? Finns det hopp och lycka i slutet av tunneln? Följ med på min resa med cancertumörer och förändring i bagaget. 
Sätt på säkerhetsbältet för nu åker vi!

en-dansbok-featured.jpg

EN DANSBOK

Nisse Poet

Före, under och efter dansen
Ska vi nöta lite på dansgolvet? Det är en gammal sliten uppbjudningsfras kring danskulturen. Dansen har länge hängt ihop med oss människor. Något vi hållit på med ett bra tag. Ett sätt att förhålla oss till varandra och ett sätt att få hålla i varandra.
Här är några tankar att tänka på före dansen, några reflektioner under dansen och en alldeles för kort sammanfattning av vad som kan hända och kännas efter dansen…
Förord av litteraturprofessor Birgitta Holm.

dramatik-pa-dramaten-featured.jpg

DRAMATIK PÅ DRAMATEN

Johan Karlsson

Vad händer egentligen bakom kulisserna på Dramaten när ridån faller? Skådespelarna slåss om samma roller. Vissa skyr inga medel utan tar sängvägen till stjärnorna.
Vad händer på turnén med Riksteatern och hur får man en inbjudan till Rosinge Herrgård och ÅRETS party?
Kultureliten möter näringsliv och skådisar i en enda stor röra av dramatik.
Vem får huvudrollen i Drottning Fear och vilka får krypa in i finkan efter slagsmålet på restaurangen i Varberg?
Är en av våra mest heta och flerfaldigt belönade manlige skådisar homofob?

Och vem fan är Pirri Dahlström?

tio-sma-vinprovare-featured.jpg

TIO SMÅ VINPROVARE

Johan Karlsson

Den första vinprovarkvällen hemma hos Thomas och Birgitta såg ut att bli intressant. Hur skulle den nya konstellationen av nya och gamla bekantskaper fungera?
Diskussionerna går höga om det övervakningssamhälle man är på väg mot. Åsikterna är intressanta, många och olika. Än mer intressant blir det när det visar sig att villans nyinstallerade övervakningssystem av misstag gått igång tidigt under kvällen. Det visar sig att flera vinprovare inte har rent mjöl i påsen eller rent av grumliga glas.
På filmen kan man nämligen beskåda både otrohet och våld.

Make-me-up_Framsida.jpg

MAKE ME UP

Jenny Uhlin & Katja Elmén

Är du nyfiken på makeup och vill lära dig mer? Ser du makeup som något nödvändigt ont, eller kanske som en vacker konstform? Du kanske inte använder makeup alls idag? Behöver du inspiration? Eller vill du helt enkelt ha en vacker bok att bläddra i?

Den här boken riktar sig till alla, från nybörjare till proffs. Oavsett din etnicitet, ålder och kön finns bra och användbara tips och mycket inspiration i denna 136 sidor innehållsrika och vackert upplagda makeup-bok, där fokus ligger på bilderna.

Här kan du lära dig vad som passar bäst för just din hudtyp och ansiktsform, och hur du hittar rätt bland produkter och redskap för bästa resultat i din makeup. Du lär dig även hitta rätt färger och nyanser på t.ex. foundation, concealer och puder. Vi visar hur du korrigerar ögon-, ögonbryn-, läpp-, eller ansiktsform, och mycket annat.

Du kan med hjälp av steg-för –steg -bilder göra dig vardagsfin eller redo för fest. Med små medel kan du göra stora förändringar i ditt utseende, från lätt sommar-makeup till intensiva och vågade trendmakeuper, inspireras av tidsepokernas signum från 20-talets sotade ögon och framåt.

Ta också en titt i ”gör om mig”-sektionen som visar hur dramatiskt makeup kan förändra ett utseende.

Boken innehåller över 250 bilder med 36 olika modeller, professionella såväl som ”vanliga” människor. Med ett överflöd av inspirerande bilder fungerar den lika bra som en handbok i makeup som en vacker ”coffee-table-book”.

-Låt skapandet och nyfikenheten flöda med hjälp av denna beskrivande fotobok där makeup-artisten Jenny Uhlin delar med sig av sina bästa tips och långa erfarenhet och hjälper dig att ta fram och förstärka dina bästa sidor, allt omsorgsfullt fångat på bild av fotograf Katja Elmén.

Jenny Uhlin, makeup-artist och författare
Katja Elmén, fotograf

vi-sjong-for-doingarna-featured.jpg

VI SJÖNG FÖR DÖINGARNA

Lotta Westerberg

Det är bra synd om döingarna tycker Vera och jag.
Om vi sjunger för dem på kyrkogården kanske de hör oss och blir jätteglada!
Det händer så mycket tokigt och roligt hos morfar prästen under sommaren.
En mångubbe landar vid stranden och morfar blir galet kär i en golvtrasa.
En dag blir flickorna utelåsta och sedan fylls hela huset med bubblor!

Hur ska det gå när de möter spöket i kyrktornet och hur kommer det sig att alla människor plötsligt börjar komma till kyrkan, och inte minst – vad gör alla nunnor på bion?

djavulslust-featured.jpg

DJÄVULSLUST

Alexia K

Han frågar plötsligt: ”Tycker du om champagne?” Det glittrar i hans ögon. ”Jag älskar champagne!” svarar jag och drunknar i hans blick.

Där på trappen, vid ingången till lunchrestaurangen Hästhoven på Solvalla, där stod han, mannen från Spray Date.

Mannen från Skåne, den hemlighetsfulla. Mannen som jag mejlat och pratat i telefon med under flera veckors tid och som väckt mitt intresse. På stallbacken rådde det full aktivitet, hästar, kuskar, bilar och människor i en enda röra. Man kunde tydligt märka att det närmade sig tävlingsdag. Hästarna kände också av atmosfören, de blev taggade, som de tävlingsmakiner de faktiskt är.

Hela Solvalla hade en puls som var underbar att insupa, en skön känsla som kittlade gott. Allting bubblade, inte bara tack vare solen, det var en ovanlig laddning i luften. Den laddningen smittade av sig på mig, kan inte svara på ifall det var vårsolen, tävlingsnerverna eller bara helt enkelt kåthet…

”Sex- och bekräftelsebehov är hörnstenarna i denna eggande men framförallt skrämmande berättelse. En ung hästtokig kvinnas längtan efter kärlek leder rakt in i ett mörkt nystan av lögner, sexmissbruk och medberoende.” – 

Mia Bryngelsson, Sveriges Radio.

Böcker: Böcker
bottom of page